d r i v i n g s o u n d s & a r t s

 

MS LORIN

 

THE EXTRAORDINARY ARTIST LOFT LIVING BOAT IN DE PRACHTIGE HAVEN EUROPEAN BOAT TRADING IN STRAATSBURG


44,8m x 5,05m x 3,85m  

 

Bezichtiging vanaf woensdag 30-01-2019: anmari.wili@gmail.com, +41786339488

 

PHOTO GALLERY


De Lorin is door mijn voorgangers verlengd van de originele lengte 38,80m met 6 m naar 44,80m en past dus niet meer in de Franse kanalen. Daarvoor is het ook niet gemaakt. Om toch in de Franse kanalen rond te varen, biedt Frankrijk talloze prachtige boten van verschillende afmetingen en modellen voor het toerisme aan.

 

Met de Lorin kan men interessante steden als Parijs, Berlijn, Amsterdam en alle grote kanalen en rivieren bevaren.

 

De Lorin is in 2009 verbouwd tot een cultuurschip, is ideaal om in alle rust op het water te leven/werken, voor kunstenaarsresidentie, ook voor tentoonstellingen tot ca. 100 personen, als galerie, voor seminars of familie/gemeenschappelijke woning etc.


Gegevens:

Gebouwd bij R. de Winter in Boom België in 1951;  

Soort vaartuig: Mutlipurposeschip type Freycinet;

Geregistreerd in Nederland;

kompleet geverfd voorzien van nieuwe verf boven en onder water in zomer 2018;

2 onafhankelijke appartementen: 1 loft met 150m2 en 3,65 hoogte plus complete kapiteinscabine met 2 slaapkamers, woonkamer, keuken en toilet / douche;

Prachtige vaste aanlegplaats in Straatsburg, bij het groene citadelpark met vrij zicht over het water. Ca. 2 km van de Kathedraal en centraal -maar toch rustig liggend- bij de vriendelijke haven van EuropeanBoatTrading. Het ligplaatscontract wordt automatisch jaarlijks verlengd.

Parkeerplaats direct bij het schip.

 

Het geldige certificaat voor 5 jaar wordt verwerkt. In de toekomst zullen er ook mogelijkheden zijn voor certificaten met een langere geldigheidsduur.

 

Het vrachtruim van 30m x 5,05m x 3,65m is in een samenhangende loft verbouwd:

 

Beneden komend bij de trap heb je rechts onder de antieke 6 armige kroonluchter uit Lima/Peru de badkamer met Jacuzzi, douche, dubbele marmeren wastafel met uitzicht vanuit de ramen op het water.


Rechts om de hoek een plaats voor strijken en naaien.

 

Aan de linkerkant staat de wastoren met wasmachine MIELE en droger AEG, plaats voor de stofzuiger, koffers etc.

 

Verder naar voren aan de rechterkant de open keuken, met grote koelkast, kookstel op gas; elektrische oven SIEMENS; vaatwasser V ZUG, bar, inbouwkasten, Braziliaans graniet als keukenoppervlak. De keuken is ook zeer goed als bar te gebruiken bij groter bijeenkomsten.


Als afscheiding tussen de keuken en badkamer is royale beplanting.

 

Aan de voorzijde van de keuken aan de linkerkant: vrachtruim toilet, een dubbelwandige acrylglas/hout/aluminium constructie met artistieke spelen tussen de muren.


Vanaf hier naar voren is alles beweegbaar deelbaar, b.v.momenteel:

 

Links: Een eettafel voor 4-8personen, de helft van een tafeltennistafel.

Rechts: onder de antieke 8 armige kroonluchter uit Lima/Peru, de lounge met een artistiek geconverteerde lounge-installatie bestaande uit 1 sofa voor 4 personen/slaapbank voor 1 persoon met 2 fauteuils en een enkele 2e sofa.

Achter de hangende scheidingswand de slaapkamer met transparant meubilair en 2 hangkasten.

 

Achter de volgende hangende afscheiding,een uniek timmerwerk uit Lima/Peru gecombineerd met eigen uitbreidingen, het atelier incl. zeer goed Petrof-vleugel, een sofa voor het grootste en de diepste ramen van het hele schip met uitzicht op het water, de grote werktafel en andere tafels kunnen gebruikt worden voor grote werken, grote diners, tentoonstellingen etc.

 

Na de laatste afscheiding als einde van het vrachtruim aan de boeg een muur met een ruim stelling.

 

Het hele vrachtruim is voor verschillende behoeften aanpasbaar. Alle elektrische installaties zijn flexibel.

 

Er zijn 52 patrijspoort met koperen omlijsting ingebouwd;


Dak 10 ronde en rechthoekige raampjes geslepen in lamellen- en Piramidevorm;

Bakboord aan de oeverkant 17 kleine patrijspoorten.

Stuurboord aan de waterkant 7 rechthoekige ramen in de den boven het gangboord, deze ramen kunnen niet open.

Onder het gangboord aan stuurboord 18 rechthoekige ramen die open kunnen.

 

Alle ramen aan stuurboord komen uit de Pacific, van uitgevaren Pakistaanse zeeschepen.

 

Het vrachtruim met een hoogte van 3.6m is voorzien van vloerverwarming, die is gekoppeld aan de centrale verwarming voor de radiatoren in het originele deel.

 

Voor verwarming staan de volgende mogelijkheden ter beschikking: oliekachel, warmtepomp, elektrische opslagverwarming.

 

De hyper efficiënte isolatie met speciale samenstelling uit 17 afwisselen lagen aluminiumfolie en vlies komt uit China. Het opvallende verschil met de conventionele isolatie met steenwol in het originele deel is zowel in de winter - zie de foto's met niet-smeltende sneeuw op het dak - als in de zomer duidelijk voelbaar. De totale isolatie is voorzien van een sterke constructie, zodat er gemakkelijk gipsplaten of andere wandafdekkingen tegen geplaatst kunnen worden.

 

Het 4-delige luikdak kan op een bepaald punt worden geopend, zodat alle grote voorwerpen in wasmachines, vleugels en banken enz. kunnen worden vervoerd.

 

Het luikendak is witgeverfd. Enerzijds zorgt het voor een beter klimaat in het vrachtruim en anderzijds kan het bij zonneschijn als dakterras gebruikt worden. Als reling voor het dakterras zijn 2 rijen bloempotten geplaatst. Andere ontwerpen kan men naar eigen idee een invulling aan geven.


Het oude woongedeelte:

Verwarmde badkamer met douche, toilet en wastafel met uitzicht door patrijspoorten;

Achter het stuurhuis de uit de vijftiger jaren keuken met ruime spoelbak, koelkast, keramische kookplaat. Er is plaats voor een 4 persoons eettafel;

3 traptrede naar beneden de woonkamer met originele eikenparket met visgraatmotief, kunstachtige radiatorafdekking, met verstandig geplaatste inbouwkasten;

 

Daarachter liggen de 2 persoonskajuiten. De bakboordzijde is de originele kapiteinscabine met afgeschuinde spiegels in de deur van de kast en het originele bed van de kapitein. Beide cabines hebben nachtkastjes met marmeren afdekking.

 

Het hele oude deel financiert gedeeltelijk ten gunste van kortetermijnverhuur de kosten bij European Boat Trading voor de ligplaats.

 

Op het achterverblijf een demonteerbare weersbestendige zonnetent.

 

De achter- en voormast kunnen verbonden worden d.m.v. lichtenlijn of vlaggenlijn ter versiering.

 

Het schip met Europese verklaring is met Scania hoofdmotor, ankers, generator etc. zeer goed uitgerust voor het varen. Door contact met vroegere scheepseigenaar en matroos, is er een mogelijkheid om te varen waar je hart naar verlangt.

 
Op zaterdag markt met verse groenten en fruit van de boer komen per boot - zie de foto - direct door het raam. Uiteraard met kaart te betalen, op est en France!

 

Last but not least behoort bij de Lorin ook nog de kleine Lorin, “Guggisberg” alumiumboot, voor 5 personen met zon/regenafdekking. Buitenboordmotor met bediening aan stuurstand.


Dieselhoofdtank 9164lt

Drinkwatertank 2900lt

2 reservetanks aan SB en BB van 1944lt

Dagtank 488lt

Generatortank voorschip 235lt


PHOTO GALLERY